Handdoeken… wat een fijne uitvinding!

Het is woensdagmorgen. Het is stil buiten. Stiller dan gisteren, toen alle bevrijdingsdag vierende buren tegelijkertijd hun gazon aan het maaien waren en hun heg aan het snoeien. Nu hoor ik alleen twee duiven van twee kanten van mijn huis tegen elkaar koeren. Blijkbaar houden zij ook sociale afstand…

Ik hang de was op. Het is even creatief omspringen met de ruimte op de waslijnen, want ik heb enorm veel handdoeken die in het zonnetje gedroogd willen worden. Waarom zoveel handdoeken? Ik hoor het jullie denken…

Nou…

Gisteren had ik het een beetje moeilijk. Ik voelde de eenzaamheid drukken. En ook zo’n gevoel van dat niemand me nodig heeft. Ik vermoed dat de meesten dit gevoel wel herkennen. Het kan zo ineens langskomen als een gast die je niet voor de koffie had uitgenodigd, maar die je ook eigenlijk niet wil zeggen, dat het je nu niet zo goed uitkomt. Zo dus…

Gisteravond ging dat gevoel langzamerhand weer over in een actie van goede zelfzorg. Ik zat dus lekker Masterchef te kijken. Dat doe ik graag. Ook al is het een herhaling. Het zijn mensen die gaan voor hun droom. Dat spreekt me aan.

We zaten met alle vrouwen in huis. Kater Paddy was boos op de hele wereld, maar vooral op mij, Taffie en poes Wellus. En Guus… is een maatje te groot voor de woonkamer.

Dus… zat ik in de bank. Taf in haar prinsessestoel. En poes Wellus in de oranje rookstoel.

Totdat…

Ze daar dus niet meer zat.

Ze zat verbouwereerd in een grote plas water, midden in mijn woonkamer…

Ze was omgevallen met het emmertje water wat ik altijd voor Taffie in de kamer heb staan. Men, men, men, wat een water! En ik… kon alleen maar lachen!

Lachen om Wellus. Die heel verbaasd in al dat water zat te kijken. Lachen om Taffie, die heel diep zuchtte vanuit haar prinsessestoel. Met het air van een oudere dame die zich ergert aan een kind dat te enthousiast met water speelt. Lachen om elke handdoek die onmiddellijk doorweekt raakte…

Mijn handdoeken wapperen nu vrolijk aan de lijn. Mijn humeur is aan het opklaren. En ik ga weer terug naar daar waar ik me thuis voel.

Tekenen en verhalen schrijven.