Nieuwe ontwikkelingen!

Niet over nadenken, gewoon gaan schrijven, herhaal ik vandaag tegen mezelf. Het borrelt en het bruist in mij. Lange tijd leek mijn creativiteit opgedroogd. Had ik mijn energie nodig voor andere zaken. Soms gaat dat zo. Soms is dat okay. En soms is de tijd weer daar om door te gaan op eigen pad. Dat pad wat alleen jij kunt maken.

Dus… schrijf ik. Typ ik, moet ik eigenlijk zeggen. Mijn vingers bewegen zich als razenden over het toetsenbord. Later kijk ik wel wat ik getypt heb. Hoeveel en welke taalfouten zich in deze tekst bevinden. Maar nu mag eerst eruit wat nu nog van binnen in mij zit. Wat zich aan de oppervlakte bevindt en wat er nu uit moet, voor ik ontplof van ongezegde woorden.

Ik ben aan het leren. Dat mag ik doen bij een prachtige boekwinkel. Ik leer daar dat het werkelijk mogelijk is om met jouw woorden en creativiteit jouw boek te maken. Ik leer daar om weer meer te focussen. Me minder te laten afleiden door waar nu de tijd niet voor is. Er zijn nog honderdduizenden andere dingen die ik daar ook leer. Maar die ik nu niet allemaal uit zal typen.

Niet alleen de boekwinkel, maar ook deze tijd leert mij. Wat deze tijd mij, onder meer, leert, is dat ik naar mijn eigen stem mag luisteren. Die stem, diep van binnen. Die stem die vertelt over wat ik hier te doen heb.

Die stem hoor ik steeds vaker. Of… ik leer beter te luisteren. Misschien dus nog iets wat ik op dit moment aan het leren ben. Die stem vertelt me over buiten leven. Over ruimte nodig hebben. Over die tekeningen maken, die alleen ik kan maken. Die verhalen vertellen, die alleen ik kan vertellen, op mijn manier. Die stem vertelt me ook dat ik best naar een ander mag luisteren. Maar, dat ikzelf alleen de expert ben van mijn leven. En dat het mijn recht en mijn plicht is om mijn eigen pad te maken.

Voor ik nu helemaal weg zweef en jullie achterlaat met een gevoel van… ‘wat moet ik hiermee’, zal ik vertellen waar ik me, vanaf nu, voornamelijk mee bezig zal houden. Natuurlijk buiten mijn werkzaamheden als verkoopmedewerker en als schoonmaakster. Maar.. wat ik ga doen als kunstenaar bij Inspiratie Atelier Gustaf.

En daar komt het…

Ik ga me helemaal richten op het maken van persoonlijke tekeningen.

Dus… tekeningen voor mensen die iets unieks aan hun wand willen, waar ze zelf in voorkomen. En dan bedoel ik niet als portret. Maar de dingen die voor jou belangrijk zijn. Waar jij van houdt. Wat jij doet. Of zou willen doen. Jouw kleuren. Jouw muziek. Noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zo’n tekening hoeft ook niet aan de wand. Maar je zou ook kunnen denken aan kaarten voor bijzondere gelegenheden. Of voor als je op een kruispunt in jouw leven staat. Of.. als je iets nodig hebt, waardoor je een helikopter view op jouw leven krijgt. Ik noem maar een paar voorbeelden.

Het kunnen grote tekeningen zijn, op A3 formaat, of zelfs A2. Het kunnen ook tekeningen zijn, zo klein als een dagtekening. De tekeningen mogen in kleur, of in zwart-wit. Jij kiest wat bij jou past.

Vandaag al begin ik aan zo’n persoonlijke tekening. Pas geleden, toen Guus 20 jaar bij mij woonde, had ik een tekenwedstrijd uitgeschreven. En de winnares daarvan koos een persoonlijke tekening als prijs. En dat… geeft mij het gevoel dat ik de hoofdprijs gewonnen heb.

Tot gauw!

Meer weten of interesse in zo’n persoonlijke tekening? Stuur een mail naar: magriet@inspiratieateliergustaf.nl )