Anders is ook goed!

Inspiratie Atelier Gustaf is de deelzame plek van Magriet Jansen, zonder ‘r voor de g’. Ik woon in een klein boerderijtje een paar kilometer buiten het dorp Koekange, samen met ezel Guus, hond Taffie en poezen Wellus en Paddy.

Dertig jaar werkte ik als administratieveling in een machinefabriek. Ik deed dit werk heel lang met veel plezier, maar toen mijn baan kwam te vervallen, kon ik niet wachten om meer te gaan doen van waar ik écht van hou.

Ik hou van tekenen en schrijven

Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend. Dat ik het niet kon, heeft me er nooit van weerhouden om ermee door te gaan. Ik hou nu eenmaal van het gevoel van de pen over het papier. De beweging. En dat je zelf bepaalt welke kant je op gaat. Ik hou ervan als de inkt eerst nog een beetje glanst en dan steviger wordt. Ik hou van de heerlijke geur van net geslepen potloden. Bijna nog lekkerder dan de geur van vers gezette koffie.

Tekenen op muziek

Ik bleef tekenen. Probeerde bestaande dingen te tekenen, maar raakte altijd weer afgeleid door wat het nog meer zou kunnen zijn. Er ontstonden fantasiefiguren.

Op een dag zette ik mijn favoriete Ierse vioolmuziek op tijdens het tekenen. Ik liet me meevoeren door de muziek en merkte gelijk verschil. Mijn lijnen werden vloeiender. En de stem in mijn hoofd die altijd commentaar gaf, zweeg. Ik tekende steeds vaker op muziek. Ik had mijn manier gevonden. En zo ontstond Inspiratie Atelier Gustaf.

Zijn zoals je bent

Mijn tekeningen  noem ik verhalend, omdat er altijd meer te zien is dan op het eerste gezicht lijkt. Met mijn verhalen  wil ik mensen meenemen in mijn wereld. Ik wil ze laten ervaren dat je mag zijn zoals je bent. Dat dat goed genoeg is. Dat het leven soms een andere weg voor je in petto heeft, maar dat je daarom niet minder bent dan een ander.

Ik gun ook jou een leven waarin je jezelf mag zijn en mag genieten van wat jou blij maakt.

Ik hoop dat je geniet van wat ik je op mijn website wil laten zien. Kijk lekker rond. Als je vragen hebt, laat het me weten. En ben je geïnteresseerd in de activiteiten op mijn Deel , kom een keer langs.